musical

Musical.nl goes London: Legally Blonde

Datum:

Je neemt een succesvolle film, overmatig de kleur roze, vrolijke muziek en je laat twee honden los op het podium. Zijn dit de ingrediënten voor een succesvolle musical? V&V Entertainment gaat het komend seizoen proberen in Nederland, maar wij bezochten de musical alvast in het Savoy Theatre in Londen.
 
Musical.nl goes London: Legally Blonde

Legally Blonde vertelt het verhaal van de rijke Elle Woods. Ze heeft haar leven prima op de rit met haar chihuahua Bruiser, een goed gevulde portemonnee en haar vriendje Warner. Tot ze van de ene op de andere dag wordt gedumpt door Warner omdat hij op zoek is naar iemand die ook over een goed stel hersenen beschikt. Elle is vastberaden zijn ongelijk te bewijzen en besluit net als Warner rechten te gaan studeren aan de universiteit van Harvard. Hier loopt alles net iets anders dan gepland.
 
Opmerkelijk aan de musical is dat de grote sterren op het podium niet de acteurs zijn maar de veel populairdere vrolijke viervoeters. De honden bewegen zich met stijl over het podium en trekken alle aandacht naar zich toe. Zingen en dansen kunnen de leuke beestjes helaas niet.
 
Kwaliteit op het podium neerzetten is geen probleem in London. De gemiddelde understudy doet niets onder aan een hoofdrolspeler in Nederland en voor de toerist is er dan ook zelden wat aan te merken op de kwaliteit van de cast. Wel heb je altijd nog steeds mensen die een rol net iets extra’s kunnen geven. Sheridan Smith, die de rol van hoofdrolspeelster Elle Woods op zich neemt is zo’n persoon. Als een ware in het roze geklede blonde diva geeft ze de hoofdrol een eigen draai waardoor het domme blondje nog overtuigender overkomt.
 
Legally Blonde kampt echter wel met een klein minpuntje. De musical kent veel grappen die door de Engelse uitdrukkingen en woordspelingen vaak niet overkomen op toeristen. Zo zal je regelmatig grappen niet begrijpen of er de lol niet van in zien. Ook is het Savoy Theatre een wat rumoerig theater en kan de verstaanbaarheid soms wat minder zijn.
 
Als je niet bang bent voor overmatig veel roze, houdt van vrolijke muziek en tot slot niet allergisch bent voor honden, dan is Legally Blonde helemaal iets voor jou. Indien je op zoek bent naar een wat serieuzere/zwaardere musical kun je het Savoy Theatre beter voorbij lopen. Legally Blonde is leuk voor jong en oud maar iets meer dan gemiddelde kennis van de Engelse taal is een vereiste.
 
Geschreven door: Dennis Piek | Musical.nl
 
Lees voor met webReader
Deel:Lees eerst de recensies op Musical.nl of wat de bezoeker er van vindt voordat u zelf een Nederlandse musical bezoekt! Lees eerst de recensies en alles over jouw favoriete musical voordat je één van de Nederlandse musicals bezoekt!