MUSICAL 2.0 – EEN NIEUWE GENERATIE

ISBN: 9789082090208 AUTEUR: DENNIS PIEK

Sinds de opkomst van musical in Nederland in de jaren zestig heeft het genre allesbehalve stilgestaan. Met eigen Nederlandse succesproducties als Soldaat van Oranje, Hij Gelooft in Mij en Ramses leggen zowel producenten, makers als acteurs de basis voor een nieuwe generatie musicals. Dit alles vastgelegd in het boek Musical 2.0.

Musical 2.0 is een greep uit al het moois dat het musicalgenre te bieden heeft. Hiervoor nam auteur Dennis Piek uitgebreide interviews af met een grote groep vooraanstaanden uit het vak. Met als eindresultaat een onafhankelijk musicalboek boordevol interviews, verhalen en anekdotes. In combinatie met fotomateriaal voor én achter de schermen is Musical 2.0 het ultieme musicalboek voor zowel de doorgewinterde musicalbezoeker als de bescheiden liefhebber.  

Musical 2.0 bevat uitgebreide interviews met:  
Matteo van der Grijn - Fred Boot - Stanley Burleson - Na-Young Jeon - Anouk Maas - Vajèn van den Bosch - Rosalie de Jong - Mark Vijn - Joey Schalker - Cindy Bell - Tessa Sunniva van Tol - Tommie Christiaan - Carolina Dijkhuizen - Simone Kleinsma - Tanja Dik - Kim-Lian van der Meij - William Spaaij - Albert Verlinde - Olaf Vugts - Robin de Levita - Hans Cornelissen - Allard Blom - Jeroen Sleyfer - Frank Sanders - Steven Moonen - Sieta Keizer - Marco de Koning - Ron Blaauw - Joris van Bennekom - Roy Beusker  
 

BESTEL HET BOEK HIER VIA ONZE SHOP VOOR €9,95 
 

 

Recensie

Het eerste boek van musicalkenner Dennis Piek, die o.a. recensies schrijft voor musical.nl. Voor dit boek interviewde hij 28 mensen die gezichtsbepalend zijn voor de Nederlandse musical anno nu. Daaronder zijn natuurlijk musicalsterren als Simone Kleinsma, Stanley Burleson en William Spaay. Maar Piek sprak ook met de mensen achter de schermen: producenten, tekstschrijvers, theaterdocenten, een pr-man, een fotograaf en zelfs een kok. Alle interviews zijn uitgewerkt in de vorm van een monoloog, waarbij de vragen zijn weggelaten, en lezen prettig. Hierdoor ontstaat een mooi totaalbeeld van de Nederlandse musical anno 2013 en hoe de mensen uit het vak er zelf tegenaan kijken. Geen standaardwerk, maar wel een leuke en actuele aanvulling op de al bestaande literatuur op het gebied van de Nederlandse musical. Voorzien van kleurenfoto's van de geïnterviewden en musicalscènes.

Hans Pols