Een nieuwe generatie musicalperformers!

Musical 2.0 begeleidt leerlingen van 8 t/m 20 jaar in hun ontwikkeling binnen de musicaldisciplines (zingen, dansen en acteren) en produceert nieuwe en bestaande (jeugd)musicals. Musical 2.0 wil zo een belangrijke bijdrage leveren op het gebied van talent- en genreontwikkeling binnen de Nederlandse musical.

Om het niveau van jonge musicalperformers in Nederland omhoog te brengen, geloven wij dat we onze leerlingen een veilige en inspirerende omgeving moeten bieden waarbinnen zij vrijuit kunnen leren, creëren en uitvoeren. Onder professionele begeleiding van onze docenten werken leerlingen bij Musical 2.0 altijd toe naar een eindproductie, waarbij ze niet alleen zelf (podium)ervaring opdoen, maar ook samen leren wat er allemaal komt kijken bij het maken van een theatervoorstelling.

 
Oorsprong
Vanuit de filosofie van het boek Musical 2.0 – Een nieuwe generatie (2013) startte Dennis Piek met het opzetten van Musical 2.0 als centrale plek voor het vele musicaltalent dat Nederland rijk is. Een veilige en inspirerende plek waar leerlingen met gelijkgestemden en onder begeleiding van professionals uit het vak kunnen toewerken naar uitvoeringen en zich doorontwikkelen binnen de musicaldiscplines zang, dans en spel.
 
Met talentvolle leerlingen uit het hele land werden producties als Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat (2019), Disney's High School Musical (2020), Allaladin (2021), Legally Blonde (2021), Disney's Beauty and the Beast jr. (2022), Pan (2022), Bring it On (2022), De Tijdwasmaschine (2022), De BLITS (2023) en Chitty Chitty Bang Bang (2023) opgevoerd.
 
De studio's van Musical 2.0 zijn gevestigd in het World Fashion Centre in Amsterdam en Fit By Rox in Hilversum.

Musical 2.0 (Amsterdam)
WFC Amsterdam
Koningin Wilhelminaplein 13
1062HH Amsterdam

Musical 2.0 (Hilversum)
Fit By Rox
Achterom 148A
1211PD Hilversum

Erkend leerbedrijf