De musicalschool voor een nieuwe generatie musicalperformers!

Vanuit onze musicalschool in Amsterdam begeleiden we leerlingen van 9 t/m 20 jaar in hun ontwikkeling binnen de musicaldiscplines zang, dans en spel. Onze klassen staan onder leiding van vakdocenten, die zelf hun sporen binnen het musicalvak hebben verdiend.


In de musicalklassen staat de integratie van de discipline spel hoog in het vaandel. Nog te vaak blijft het acteren in musicals een ondergeschoven kindje. Wij geloven dat we om het niveau van musicalperformers in Nederland omhoog te brengen, onze leerlingen moeten opleiden tot ware ‘triple threat’. Dit houdt in dat de leerling de drie musicaldisciplines zang, dans en spel afzonderlijk van elkaar op een hoog niveau beheerst.

Bekijk hier onze klassen!
 
Oorsprong
Vanuit de filosofie van het boek Musical 2.0 – Een nieuwe generatie  zijn we in 2014 gestart met initiëren van kortlopende lesprogramma’s voor leerlingen met een passie voor musicaltheater. Met een groot netwerk aan professionals binnen het vak werden lessen aangeboden binnen de musicaldiscplines zang, dans en spel. In het seizoen 2018/2019 werd het lesaanbod uitgebreid met een eerste eigen musicalproductie Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, uitgevoerd door een talentvolle groep leerlingen van 7 t/m 20 jaar oud, afkomstig uit het hele land. In 2019/2020 vestigde Musical 2.0 zich als musicalschool definitief in Amsterdam en werd er naast een nieuwe grote productie (High School Musical) ook gestart met opleidingsklassen op de zaterdag voor leerlingen met de ambitie om door te stromen naar een vervolgopleiding of productie. Vanaf september 2020 bieden we musicalles aan voor alle niveaus!

Musical 2.0 staat onder de bezielende leiding van Mark van Haasteren (artistiek leider) en Dennis Piek (productie en organisatie).

Erkend leerbedrijf