Een nieuwe generatie musicalperformers!

Musical 2.0 is dé werkplaats voor een nieuwe generatie musicalperformers! We begeleiden ambitieuze leerlingen van 9 t/m 25 jaar in hun ontwikkeling binnen de musicaldisciplines en produceren nieuwe- en bestaande (jeugd)musicals. Musical 2.0 wil zo een belangrijke bijdrage leveren op het gebied van talent- en genreontwikkeling binnen de Nederlandse musical. 
 

Om het niveau van jonge musicalperformers in Nederland omhoog te brengen, geloven wij dat we onze leerlingen een werkplaats moeten bieden waar zij onder professionele begeleiding en in een veilige en inspirerende omgeving vrijuit kunnen spelen en (podium)ervaring opdoen.


Bekijk hier ons lesaanbod!
 
Oorsprong
Vanuit de filosofie van het boek Musical 2.0 – Een nieuwe generatie (2013) zijn we in 2014 gestart met het initiëren van lesprogramma’s voor leerlingen met een passie voor musicaltheater. Met een groot netwerk aan professionals binnen het vak werden lessen aangeboden binnen de musicaldiscplines zang, dans en spel. 
 
In de daaropvolgende jaren kwam het begeleiden van nieuw musicaltalent steeds meer centraal te staan binnen de ambities van Musical 2.0. Daarom werd in het seizoen 2018/2019 werd het lesaanbod uitgebreid met een eerste eigen musicalproductie ‘Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat’, uitgevoerd door een talentvolle groep leerlingen van 7 t/m 20 jaar oud, afkomstig uit het hele land. 
 
Na het succes van de eerste productie vestigde Musical 2.0 zich definitief in Amsterdam en werd er naast nieuwe grote producties ook gestart met het ontwikkelen van eigen (jeugd)musicals.


Erkend leerbedrijf