De BLITS

#EEN NIEUWE MUSICAL

Musical 2.0 presenteert een nieuwe musical: De BLITS! Onder de werktitel ‘De Rattenvanger’ wordt er al sinds de start van dit seizoen door kinderen uit het hele land wekelijks gerepeteerd in de studio’s van Musical 2.0 in Amsterdam. De voorstelling gaat in première op zondag 7 mei in C. Hoofddorp (voormalig Schouwburg De Meerse).
 
Verhaal
Heb jij ‘m al!? Wat? De BLITS natuurlijk! Alle kinderen op school zijn helemaal in de ban van deze gloednieuwe app. Alleen Maartje niet, zij duikt liever in een spannend boek. Net als Juf Sarah, die grote moeite heeft om bij te blijven in de digitale wereld waarin alles draait om hashtags, likes, comments en views.

Als er gedurende de dag steeds meer kinderen verdwijnen, gaan zij samen op onderzoek uit. Waar zijn de kinderen gebleven? Heeft de app er soms iets mee te maken? En wat is toch het probleem van de altijd boze buurman?

Speellijst
 
Datum
 
Tijd
 
Reserveren
 
Zo 7 mei 2023 13:00 uur
 
 Tickets 
 
Zo 7 mei 2023 16.00 uur
 
 Tickets 
 

#eennieuwemusical
Met De BLITS produceert Musical 2.0 haar eerste volledig eigen musical en is geschreven door Mark van Haasteren, Terence van der Loo en Mieke Overwijn. De muziek is in handen van componist Aron Bruisten.

Met nieuwe musicals in een modern jasje hoopt Musical 2.0 bij te kunnen dragen aan de ontwikkeling van (jeugd)musicals in Nederland. Doordat al bij de ontwikkeling van het materiaal rekening wordt gehouden met de doelgroep, zijn de musicals geschikt voor kinderen om naar te kijken én om zelf op te voeren.

De BLITS schooleditie voor het onderwijs (PO)
Speciaal voor het primair onderwijs wordt De BLITS doorontwikkeld tot afscheidsmusical voor groep 8. Deze speciale schooleditie is te verkrijgen vanaf het schooljaar 2023/2024. Betrokkenen uit het onderwijs kunnen voor meer informatie terecht op www.musical.nl/onderwijs.


Creatives

Regisseur Terence van der Loo
Choreograaf Mieke Overwijn
Zangcoach Pien van Gerven
Annebeth Moolenburgh
   
Script en liedteksten Mark van Haasteren
Mieke Overwijn
Terence van der Loo
Muziek Aron Bruisten
   
Producent Musical 2.0
Productieleiding Dennis Piek