Zeven feiten die je nog niet wist over de musicalfilm La La Land

Aanstaande zondag vindt de uitreiking van de Academy Awards, oftewel de Oscars, plaats in het Dolby Theatre in Los Angeles. Absolute smaakmaker dit jaar is de (musical)film La La Land. Met maar liefst 14 Oscarnominaties evenaart de film, met Ryan Gosling en Emma Stone in de hoofdrol, het record van Titanic en All About Eve.

La La Land heb je natuurlijk al lang gezien, dus zetten we zeven feiten voor je op een rij om je in ieder geval tot de Oscars nog even zoet te houden en van jou de ultieme La La Land-kenner te maken.
 
Cabaret
Emma Stone was in 2014/2015 te zien in de Broadwaymusical Cabaret. In de rol van Sally Bowles maakte ze daarmee haar Broadwaydebuut.
 
Boston
La La Land is een synoniem voor de stad Los Angeles. Oorspronkelijk zou het verhaal van de film zich echter afspelen in Boston in plaats van Los Angeles. De scène in Griffith Observatory vond toen nog plaats in Bostons Museum of Science.
 
Beauty and the Beast
Ryan Gosling wees een rol in Beauty and the Beast af, zodat hij tijd vrij had voor La La Land. In tegenovergestelde richting wees Emma Watson juist de rol van Mia af en koos voor de rol van Belle in Beauty and the Beast.
 
Wicked
Marc Platt, de producer van La La Land, produceerde ook de oorspronkelijke Broadwayproductie van Wicked.
 
Whiplash
Regisseur Damien Chazelle schreef La La Land al in 2010, maar kon geen studio vinden die de musicalfilm wilde produceren. De ommekeer werd veroorzaakt door zijn film Whiplash uit 2014. Het muziekdrama over een jonge jazzdrummer en zijn leraar bleek het laatste zetje wat Chazelle nodig om La La Land te mogen maken. Whiplash werd genomineerd voor vijf Oscars en nam er daarvan uiteindelijk drie mee naar huis.
 
Singin’ in the Rain
Om de cast en crew voor te bereiden op de sfeer die hij voor ogen had, organiseerde Chazelle wekelijks filmvertoningen. Het kijken van Singin’ in the Rain, Top Hat, The Umbrealls of Cherbourg en Boogie Night werd verplichte kost voor het team. Ryan Gosling stak niet onder stoelen of banken dat hij op een gegeven moment zelfs dagelijks Singin’ in the Rain keek om inspiratie op te doen.
 
Crazy Stupid Love
La La Land is de derde keer is dat Emma Stone en Ryan Gosling samen op het witte doek te zien zijn. Eerder waren ze al te zien in Crazy Stupid Love (2011) en Gangster Squad (2013).
 
De uitreiking van de Oscars vindt aanstaande zondag 26 februari plaats om 17:30 uur lokale tijd (maandag 27 februari 02:30 uur Nederlandse tijd). De gehele uitreiking is live  te volgen bij Net5.