Unieke Sondheim-workshop op 15 oktober

Stephen Sondheim is een van de meest invloedrijke musicalschrijvers van deze tijd. Musicals als West Side Story, Company, Follies, Sweeney Todd en Into the Woods kwamen van zijn hand. In de workshop Musicalzang (Sondheim) op 15 oktober werken we aan het repertoire van Sondheim onder leiding van Sytske van der Ster. Vanuit een spelinvalshoek werken we aan een geloofwaardige benadering en focussen we op het acteren in het zingen.

Behalve de Sondheim-workshop, geeft Sytske van der Ster op deze dag óók nog een workshop Camera-acteren. Beide workshops zijn toegankelijk vanaf 16 jaar en voor alle leeftijden en niveaus.

Programma zondag 15 oktober:

Workshop Camera-acteren | 11.00 - 13.30 uur

In de workshop Camera-acteren leer je in korte tijd het verschil tussen acteren in het theater en acteren voor film en televisie. Hoe breng je grote emoties over als je heel klein moet spelen? Hoe blijf je geloofwaardig op beeld en welke technieken gebruik je? Tijdens de workshop maken we tevens gebruik van een camera om te kunnen reflecteren op het acteren.

 

Workshop Musicalzang (Sondheim) | 14.00 - 16.00 uur
Stephen Sondheim is een van de meest invloedrijke musicalschrijvers van deze tijd. Musicals als West Side Story, Company, Follies, Sweeney Todd en Into the Woods kwamen van zijn hand. In deze workshop werken we aan het repertoire van Sondheim onder leiding van Sytske van der Ster. Vanuit een spelinvalshoek werken we aan een geloofwaardige benadering en focussen we op het acteren in het zingen.
Sytske van der Ster
Sytske van der Ster studeerde af aan de Kleinkunstacademie in Amsterdam en werd bekend dankzij rollen in de films Pietje Bell, Pietje Bell 2: De Jacht op de Tsarenkroon en de televisieserie De Co-assistent. In het theater speelde ze in onder andere Foxtrot, Nijntje en de hoofdrol in de musical Minoes.