Q&A | Vajèn van den Bosch: 'Wat zat er in die mond?!'

Wist jij dat je Vajèn van den Bosch altijd mag wakker maken voor een warme stroopwafel? Of dat ze altijd de slappe lach krijgt op een roltrap? Lees snel onze Q&A met Vajèn!

Wat is je favoriete musical?
In Londen heb ik Les Misérables gezien. Daar was ik heel erg van onder de indruk. Als ik daar ooit zelf eens in zou mogen spelen… Wow, dat zou echt fantastisch zijn! Ik hoop dan op de rol van Éponine.
 
Wat vind je zelf dat je ontzettend goed kan?
Ik kan mezelf heel erg goed ergens toe zetten. Het gaat daarbij om het hebben van een bepaalde drive en daar dan vol voor gaan.
 
En wat kun je juist niet zo goed?
Ik kan niet zo goed accepteren als er iets misgaat. Dan word ik heel boos op mezelf en blijf ik dat ook de rest van de dag. Dat gebeurt bijvoorbeeld wanneer ik een scène niet helemaal goed speel. Een verspreking of zo, waardoor de hele scène mislukt. Dan ben ik zó kwaad op mezelf en vind ik het moeilijk om die knop weer om te zetten. Gelukkig zijn er vaak wel andere mensen die mij daar weer overheen helpen.
 
Wat is je meest vreemde eigenschap?
Als ik met de roltrap ergens naar boven ga, dan krijg ik altijd de slappe lach. Echt altijd, het is zo stom! Je wordt uit het niets een soort van ‘naar boven gebracht’, terwijl je eigenlijk stilstaat. Onder je zie je op hetzelfde moment overal mensen lopen die druk aan het winkelen zijn. En nóg stommer wordt het als ze spiegels aan de wand bij de roltrap hebben. Dan zie je het ook nog eens allemaal gebeuren. Op zo’n moment houd ik het al helemaal niet meer. Ik word dan echt heel erg melig! Misschien is het ook wel een goed iets? Een ritje met de roltrap helpt mij zo van een chagrijnig gevoel af.
 
Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?
Ik hou heel erg van warme stroopwafels. Als ik op de markt loop en de stroopwafelkraam ruik, dan moet ik er even langs. Als ik dan eerst dat deegbolletje zie liggen wat uiteindelijk de stroopwafel wordt, dan wil ik daar eigenlijk alvast een hapje van, haha! Maar goed, dat gaat dan eerst in dat apparaat, daarna schenken ze de warme stroop eroverheen en dan mag ik het éindelijk eten. Maak mij daar maar voor wakker!
 
Welke rol, die eigenlijk voor mannen is bedoeld, zou je dolgraag eens willen spelen?
Ik vind de rol van Donkey in Shrek een hele leuke rol! Juist omdat het iets is wat ik nog nooit heb gedaan. In zo’n ezelkostuum de komische noot van de voorstelling zijn: dat lijkt me fantastisch! De manier waarop Rogier Komproe dat toentertijd in onze versie van Shrek heeft gedaan, was ontzettend knap.
 
Wat is de grootste blunder die je hebt gemaakt als Sandy in Grease?

Samen met Tim Douwsma heb ik weleens enorm de slappe lach gekregen. Tim had namelijk een knalgroene lolly gegeten voorafgaand aan de show. Toen we op het toneel stonden en onze scène speelden, kon ik alleen maar naar zijn mond kijken. Wat zat er in die mond?! Alles was helemaal groengekleurd door die lolly. Iedereen op het toneel had het natuurlijk door, behalve Tim zelf. Toen ik zag dat hij het zich eindelijk realiseerde, kreeg ik de slappe lach. Toen hield hij het ook niet meer. We hebben er enorm om kunnen lachen.
 
Ben je bijgelovig?
Ja, mijn lievelingsgetal is vier. Mijn familie moet daarom ook altijd vier keer “toi” zeggen in plaats van drie keer. Anders gaat het gewoon niet goed! Hetzelfde heb ik met een luchtje dat ik altijd meeneem naar het theater. Als ik dat niet bij me heb, kan ik geen show spelen. Het slaat natuurlijk helemaal nergens op…
 
Theater of televisie?
Die vraag kan ik toch niet beantwoorden?! De kick die je van het theater krijgt, omdat je met direct publiek in aanraking komt, krijg je niet van televisie. Die interactie met de zaal geeft een heel bijzonder gevoel. Dus als ik dan écht moet kiezen, dan kies ik theater.
 
Tot slot; Brabant of Amsterdam?
Brabant! Altijd als ik terugkeer in Brabant, dan voel ik me thuis. Ik vind het fantastisch om nu in Amsterdam te wonen en ik ben ook echt van de stad gaan houden, maar daardoor ben ik ook gaan beseffen hoe heerlijk Brabant eigenlijk is. De mensen, de sfeer die er hangt en de manier waarop mensen met elkaar omgaan, het is net iets anders dan hier. Dat maakt het naar huisgaan, naar mijn ouders in Brabant, altijd fijn thuiskomen.
 
Van wie zou jij graag meer te weten willen komen middels een Q&A? Of heb jij zelf vragen? Laat het ons weten via social media!

Facebook: http://www.facebook.com/Musical20
Instagram: http://www.instagram.com/musical2.0/
Twitter: http://twitter.com/musical_20/