Neem Musical 2.0 mee op vakantie!

De zomervakantie is begonnen en dus is het de hoogste tijd om te ontspannen. En of je dat nu doet in je eigen tuin, het strand of in het buitenland, een leuk boek hoort daar natuurlijk bij. Wij leiden de zomer dan ook graag in met een aantal leuke en inspirerende quotes uit het boek Musical 2.0 – Een nieuwe generatie!

Quotes uit het boek Musical 2.0 – Een nieuwe generatie:

 “Die hoogtes haal ik toch helemaal niet en sodemieter op allemaal! Ik kan het niet!” – Soldaat van Oranje hoofdrolspeler Matteo van der Grijn had tijdens het repetitieproces nog weinig vertrouwen in zijn eigen stem.
 
 “Acteren is doen alsof, je moet er niet zo heel veel meer van maken”Stanley Burleson noemt de meeste rollen ver van je bed en daarom is het van belang je verbeelding te gebruiken  en je in te leven in de situatie.
 
 “Regisseur Martin Charnin had voor mij op een papiertje geschreven: Don’t be so shy!” – Ondertussen heeft Anouk Maas alweer haar derde hoofdrol te pakken,  presenteert televisieprogramma’s en is ambassadrice van Dance4Life, maar vroeger was ze een heel stil meisje.

“En daar zat ik dan, op een stoelverhoger in het Circustheater” – Voor Vajèn van den Bosch was op vierjarige leeftijd een bezoek aan de Disney-musical The Lion King het ultieme verjaardagscadeau.

“We zijn maar een raar soort volk, die musicalmensen” – De constante zoektocht naar structuur in het leven gecombineerd met de keuze voor het meest onzekere vak, maakt musicalacteurs volgens Rosalie de Jong op zijn zachts gezegd bijzonder.

“Spelen op het toneel is voor mij als een klein kind dat uren met een autootje kan spelen” – Hij schitterde in De Producers in de rol van Leo Bloom, maar Joey Schalker zag het spelen op het toneel in eerste instantie vooral als een goed excuus om niet volwassen te hoeven worden.

“Er rust zes miljoen op je schouders en je moet het nu zien waar te maken” – Erwin van Lambaart legde Op Zoek Naar Zorro-winnaar Tommie Christiaan een enorme verantwoordelijkheid op.

“Eigenlijk was het niet de bedoeling dat ik weer musical zou gaan doen” – Hoe anders is de carrière van Carolina Dijkhuizen nu gelopen met hoofdrollen in Sister Act, Dreamgirls en binnenkort The Bodyguard.

“Ik ben met de passie voor het theater geboren. Dit vak is ook het enige wat ik écht kan” – Aldus de crème de la crème van het Nederlandse musicallandschap: Simone Kleinsma.

“Het was natuurlijk een enorme flop en dat is ook helemaal niet erg”Kim-Lian van der Meij kan achteraf vooral heel erg lachen om het kijkcijferdrama Sunday Night Fever.
 

WAAR IS MUSICAL 2.0 VERKRIJGBAAR? (€17,95)

Het boek Musical 2.0 is verkrijgbaar bij alle (online) boekhandels of vraag er naar bij de boekhandel bij u in de buurt. 
ISBN 9789082090208
 Bestel bij je favoriete boekhandel, waaronder (klik op de logo's om direct naar de online boekhandel te gaan):