Marleen de Vries als choreograaf Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat

Marleen de Vries zal de choreografie verzorgen voor 'Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat'. Daarmee versterkt ze het creatieve team van de voorstelling, die in januari 2019 te zien is in het theater. Eerder maakte producent Musical 2.0 al bekend dat Mark van Haasteren de regie op zich neemt.

Marleen: “Na eerst veelvuldig zelf op het podium te hebben gestaan, vind ik het ontzettend gaaf om nu de stap te maken naar het verzorgen van een choreografie. En wat voor één! Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat vormt een hele mooie uitdaging, omdat deze muziek zich uitermate goed leent voor verschillende dansstijlen, zoals folklore, disco en rock-‘n-roll. Dit vraagt dan ook een behoorlijke veelzijdigheid van de performers. Het wordt daarom een echte uitdaging voor hen, maar door wat ik tot nu toe al heb mogen zien, heb ik er alle vertrouwen in!”

Marleen de Vries volgde de vooropleiding van de Dansacademie in Arnhem en studeerde in 2006 af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam, afdeling jazz- en musicaldans. Tijdens haar opleiding liep ze stage bij de musical Annie (V&V Entertainment). Na haar opleiding was Marleen onder andere te zien in de musicals High School Musical, Jersey Boys en Moeder, Ik Wil Bij De Revue. Ook buiten Nederland stond Marleen op de planken. Zo speelde ze in Duitsland in producties als West Side Story, Hairspray en Chicago en was ze te zien in de internationale tournee van de Andrew Lloyd Webber-klassieker Cats. Afgelopen seizoen schitterde ze in het Efteling Theater in Sprookjessprokkelaar de Musical.
 
High School Musical - Musical 2.0