Eerste Musical 2.0 Talentendag bruist van nieuw talent!

Afgelopen zaterdag 8 juli vond de allereerste Musical 2.0 Talentendag plaats in de Q-Factory te Amsterdam. Op basis van leeftijd werden de talenten ingedeeld in kleine groepen waarmee ze gedurende de dag workshops volgden binnen de drie musicaldisciplines; zang, dans en spel.

Voor aanvang geeft een moeder haar dochter een knuffel en een laatste aanmoediging mee. Het meisje glimlacht en is al enthousiast vertrokken voordat haar moeder écht gedag heeft kunnen zeggen. Op weg om haar talent te laten zien.
 


Zangcoach Dorien Rozendaal werkt vandaag met de talenten aan hun zangkwaliteiten. Voordat de liedteksten worden uitgedeeld, wordt de stem opgewarmd en kunnen de leerlingen kort aan elkaar wennen. Wanneer de grootste zenuwen zijn afgeschud, gaan ze aan de slag met een nummer waarin de talenten zowel in groepsvorm als individueel worden uitgedaagd.
 
 
“Lekker bezig!” klinkt het ondertussen luidkeels vanuit de dansstudio. Dansdocent Sanne Groenen zweept de leerlingen tijdens haar workshops op met een tomeloze energie. In hoog tempo wordt een choreografie aangeleerd, geperfectioneerd en gepresenteerd aan elkaar.

Een aantal lokalen verder werkt Mark van Haasteren met een andere groep aan scènes uit diverse musicals. In korte tijd leren de leerlingen de scène uit hun hoofd, wordt er met elkaar geoefend en krijgen ze de vrijheid hun eigen interpretatie aan de scène te geven. Daarna worden de scènes aan elkaar gepresenteerd. Leerlingen die de tekst er nog bij willen houden worden streng maar bemoedigend door Mark toegesproken. Hij weet dat ze de tekst écht wel kennen, ze moeten alleen durven het veilige papier los te laten. En het klopt, de scène wordt feilloos gespeeld en de trots straalt ervan af.
 


Het is tijd om te wisselen. Er wordt een groepsfoto gemaakt en daarna gaan de talenten snel door naar het volgende lokaal. De begeleiders staan al klaar met een kleine snack en de vooraf gekregen flesjes water worden bijgevuld. Iedereen is weer helemaal klaar voor de volgende workshop!

Nadat de talenten alle drie de workshops hebben gevolgd, volgt er nog één verassing: een certificaat en een goodiebag! Voor iedereen is er een Musical 2.0 tas met daarin een paar kleinigheidjes en wat te eten. In de organisatieruimte praten de docenten druk na. Het enthousiasme, de discipline en het talent van de leerlingen heeft indruk op ze gemaakt.
 
Musical 2.0 organiseert op zondag 18 februari 2018 de tweede Musical 2.0 Talentendag, opnieuw in de Q-Factory te Amsterdam. Samen met professionals uit het vak gaat Musical 2.0 op zoek naar musicaltalenten tussen de 7 en 18 jaar oud. De Musical 2.0 Talentendag staat geheel in het teken van talentontwikkeling.
 

Klik hier voor meer informatie en inschrijven voor 18 februari

 
Een uitgebreid fotoverslag en de aftermovie volgen later deze week!