Brigitte Heitzer en Frank Sanders geven Musical 2.0 workshops

In de maand maart biedt Musical 2.0 weer vier intensieve workshops aan. Onder leiding van Brigitte Heitzer kunnen deelnemers op 15 maart in groepsverband aan de slag met twee zangworkshops. Twee weken later biedt op 29 maart niemand minder dan Frank Sanders de workshops 'musical zang & dans' en 'liedinterpretatie' aan. Alle workshops vinden plaats in Theaterstudio Amsterdam.

Brigitte Heitzer – 15 maart
Brigitte is vooral bekend van haar (hoofd)rollen in producties als Beauty and the Beast, Tarzan, Evita, All Shook up/Love me tender, Miss Saigon en Vijftig Tinten de parodie. Het programma Op zoek naar Evita zorgde ervoor dat zij in 2007 de titelrol van deze musical mocht vertolken, wat haar haar eerste echte hoofdrol opleverde. Afgelopen oktober gaf Brigitte al twee Musical 2.0 workshops onder grote belangstelling.
 
Groepsworkshop zang (12.00 – 14.00 en/of 14.30 – 16.30 uur, €35,-)
In deze workshop wordt er met een groep aan je zangkwaliteiten gewerkt. Zowel zangtechniek als meerstemmigheid komt aan bod. Met de groep studeer je een ensemblenummer in, zodat je leert om met meerdere mensen een nummer op te voeren. Brigitte zal zowel de groep als individuen zangtechnisch helpen en ondersteunen. Daarbij kunnen de deelnemers ook op elkaar reflecteren, zodat je van elkaar leert. Doordat we ruim de tijd hebben, kan er zowel diep op het nummer worden ingegaan als op de techniek. Hierdoor krijg je mee wat voor jouw stem van toepassing is en kun je jezelf blijven ontwikkelen.
Inschrijven? Vul hier het inschrijfformulier in!
 
Frank Sanders – 29 maart
Samen met Jos Brink produceerde Frank Sanders eind jaren zeventig de ene na de andere oorspronkelijk Nederlandse musical. Succesvolle voorbeelden hiervan zijnMaskerade (1979) en Amerika Amerika (1981). Om toekomstig musicaltheater naar een hoger plan te tillen, richtte hij samen met Steven Moonen in 1998 een nieuwe Nederlandse musicalopleiding op. Samen voeren zij sindsdien de leiding over de Frank Sanders Akademie voor musicaltheater in Amsterdam.
 
Groepsworkshop musical zang & dans (12.00 – 14.00 uur, €35,-)
In deze workshop wordt er onder leiding van Frank Sanders in een groep aan twee verschillende nummers gewerkt waarin zowel zang als beweging centraal staan. We werken met kleine groepen, zodat er genoeg ruimte is voor individuele aandacht.
Inschrijven? Vul hier het inschrijfformulier in!
 
Workshop liedinterpretatie (14.30 – 16.30/17.00 uur, €35,-)
Tijdens de workshop liedinterpretatie werk je individueel met Frank aan een zelfgekozen nummer. Het één op één werken met de docent geeft je de kans om het maximale uit het nummer en jezelf te halen. Het is belangrijk dat je de tekst van je nummer goed uit je hoofd kent, zodat er zo efficiënt mogelijk gewerkt kan worden. De orkestband van dit nummer lever je tijdig aan. De workshop liedinterpretatie is enkel toegankelijk voor studenten die een theateropleiding volgen en reeds afgestudeerden.
Inschrijven? Vul hier het inschrijfformulier in!