De Rattenvanger


In 2022/2023 presenteert Musical 2.0 voor het eerst een geheel eigen jeugdmusical: De Rattenvanger. Het script en de liedteksten zijn in handen van Mark van Haasteren en Mieke Overwijn. De muziek wordt gecomponeerd door Aron Bruisten en Robbert van Unnik. De Rattenvanger gaat in première op zondag 7 mei 2023 in Schouwburg De Meerse in Hoofddorp.

Als (jeugd)productiehuis zet Musical 2.0 met de ontwikkeling van eigen producties een belangrijke volgende stap. “Door ons, naast het produceren van bestaande (jeugd)musicals, ook toe te leggen op de ontwikkeling van nieuwe producties, zijn we in staat om unieke en hoogwaardige musicalproducties te produceren die nog beter aansluiten bij onze leerlingen en kunnen we sneller inspelen op actuele thema’s”, aldus Dennis Piek, eigenaar en oprichter van Musical 2.0. 
 
De Rattenvanger 

Als eerste voorstelling is gekozen voor een eigentijdse bewerking van het sprookje De rattenvanger van Hamelen door de gebroeders Grimm. Vertaald naar het nu speelt deze nieuwe bewerking zich af in de tijd van smartphones, likes, volgers en een nieuwe app waar steeds meer kinderen van in de ban raken...  
 

De Rattenvanger (9 t/m 14 jaar)

  • 30 repetities op zondag van 10.00 tot 12.30 uur.
  • Van 9 t/m 14 jaar oud
  • Repetities van zondag 4 september 2022 t/m zondag 30 april 2023 in het WFC Amsterdam 
  • Geen repetitie tijdens schoolvakanties (Regio Noord)
  • Voorstellingen in het weekend van 6 en 7 mei 2023 in De Meerse in Hoofddorp
  • 100% betrokkenheid en inzet verplicht! 
     
De kosten voor deze productiegroep bedragen €688,50 en is te betalen in 9 maandelijkse termijnen van €76,50. Voor nieuwe leerlingen wordt daarnaast een eenmalige betaling van €50,- inschrijfgeld gevraagd na definitieve toelating tot de productiegroep. Aan de audities zijn geen kosten verbonden.

Audities 
Voor de nieuwe musical is Musical 2.0 op zoek naar talentvolle kinderen van 9 t/m 14 jaar oud. Zij kunnen zich opgeven voor de audities van De Rattenvanger. De eerste auditieronde vond plaats op zaterdag 18 juni. Eind augustus zal de tweede auditieronde plaatsvinden. Wil je hieraan meedoen? Wordt dan als eerste op de hoogte gehouden via onze nieuwsbrief.