musical

Ik Driss (Musical)


Ik, Driss - de musical (een musicalcomedy over het Nederland van de jaren ’70)
 
Ik ben Driss. In de jaren '70 kwam ik vanuit Marokko naar Nederland om te werken in de havens van IJmuiden. Over wat ik toen allemaal meemaakte verscheen een feuilleton in het NRC. Veel lezers vonden die verhalen herkenbaar en de moeite waard. Het feuilleton werd zelfs gekozen tot beste verhaal van het jaar 2009. Nu wordt er ook nog een musical over mij gemaakt. Kan bijna niet wachten zo nieuwsgierig ben ik.

Speeldatum van vr 21.09.2012 t/m za 03.11.2012
Première Amsterdam, zo 23.09.2012


4.0

Waardering bezoekers 4.0 / 10


Deel:

Foto's Ik Driss

Meer informatie over Ik Driss, Musical

‘Ik, Driss’ is een gloednieuwe musical van regisseur Bart Oomen over de jonge Driss Tafersiti die als gastarbeider naar Nederland komt. Zijn avontuur is een onderdeel van onze geschiedenis en staat symbool voor dat van vele anderen. Luchtige dialogen, komische zelfreflectie en een mix van Marokkaanse, Turkse, Westerse popmuziek en Hollandse meezingers zijn de hoofdingrediënten van deze musical. Een verhaal over Nederland door nieuwe ogen gezien, meebrullen met Hollandse volksmuziek en een allesoverheersende verliefdheid. Maar bovenal een ontroerend verhaal over een man die niet stil wil blijven staan en kiest voor de maatschappij waarin hij leeft.
 
‘Ik, Driss' is onderdeel van de eerste editie van het New West Fest, een bruisend festival vol met muziek, theater, comedy, eten en avontuur. Het New West Fest vindt van 16 september tot en met 28 oktober 2012 plaats in en om de Meervaart in Amsterdam Nieuw-West.
Ik Driss Facebook website

Ik Driss Reviews

Willy de Vree
30 sep 2012
rating 3.0 / 10
Niet onaardige voorstelling.

Op 28 september 2012 in Theater de Stoep te SPIJKENISSE de musical Ik Driss gezien. Niet onaardige voorstelling. Eenvoudige enorm grote foto's uit de jaren 70 als...

Lees meer
Ik Driss


Lees eerst de recensies en alles over jouw favoriete musical voordat je één van de Nederlandse musicals bezoekt!