Musical 2.0 de Podcast


In Musical 2.0 de Podcast ontvangt Mark van Haasteren iedere week een bekende gast uit het musicalvak. Alle facetten van musical komen aan bod; van acteurs en choreografen tot aan regisseurs en decorontwerpers. In ieder gesprek gaat hij op zoek naar verdieping middels mooie verhalen en anekdotes over datgene wat musicaltheater zo bijzonder maakt.

De podcast verschijnt iedere donderdag op Apple Podcasts, Spotify en alle populaire podcastapps.

 


 

Afleveringen

Aflevering 13: Sanne Thierens
Sanne Thierens is theaterwetenschapper, journalist en schrijfster van pas verschenen boek; 'Mjoezikul' over Annie M.G. Schmidt. Hoe stond Annie M.G. Schmidt aan de wieg van de Nederlandse musicaltraditie en wat maakt het werk van Schmidt ook vandaag de dag nog steeds zo actueel?

Benieuwd naar het voorwerp van Sanne? Bekijk het hier!
 
Aflevering 12: Alfred van den Heuvel
Alfred van den Heuvel studeerde af aan de Toneelschool Maastricht en werd bekend door o.a. zijn rollen bij Theatergroep Purper en de populaire televisiekomedie Kinderen Geen Bezwaar. Ook in de Nederlandse musical is Alfred inmiddels een bekend gezicht. Hoe kijkt hij naar het vak als acteur en naar het acteren in musicals?

Benieuwd naar het voorwerp van Alfred? Bekijk het hier!
 
Aflevering 11: Michael van Hoorne
De koning van het Nederlandse familie-entertainment is te gast: Michael van Hoorne.  Met Van Hoorne Entertainment heeft hij sinds de oprichting in 2003 maar één missie, namelijk het creëren van onvergetelijke geluksmomenten voor het hele gezin. Hoe doen zij dat? En wat is toch het Van Hoorne DNA?


Benieuwd naar de foto van MIchael? Bekijk hier!
 
Aflevering 10: Nandi van Beurden
The Hills are alive, want Nandi van Beurden is te gast! Ze sloot heel Nederland in haar armen tijdens het AVRO-televisieprogramma 'Op Zoek Naar Maria' en won hiermee de prestigieuze hoofdrol in 'The Sound of Music'.


Benieuwd naar het voorwerp van Nandi? Bekijk het hier!
 
Aflevering 9: Ineke de Geus
In Nederland wordt musical niet alleen professioneel beoefend, maar wekelijks zijn er ook talloze amateurs aan het repeteren voor hún versie van bijvoorbeeld Legally Blonde of Joseph. Ineke de Geus is niet alleen zeer actief als regisseuse bij meerdere amateurverenigingen, zij is ook eigenaresse van Grand Circle. Hét platform waar je als amateurvereniging terecht kunt voor je opvoeringslicentie.


Benieuwd naar het voorwerp van Ineke? Bekijk het hier!
 
Aflevering 8: Tessa Sunniva van Tol & Milan van Waardenburg
Op het toneel spatte de chemie tussen de twee hoofdrolspelers van Anastasia. Deze bubbel werd hard verstoord door corona. Hoe hebben zij dat ervaren en hoe vergaat het nu met Tessa Sunniva van Tol en Milan van Waardenburg? De luisteraars van de podcast konden hun vragen inleveren en deden dat dan ook gretig.


Benieuwd naar de voorwerpen van Tessa en Milan? Bekijk ze hier!
 
Aflevering 7: Koen van Dijk
Deze aflevering staat geheel in het teken van Stephen Sondheim. En dat doen we met niemand minder dan dé Sondheim-kenner bij uitstek: Koen van Dijk. Koen vertaalde en regisseerde meerdere van zijn producties en is één van de gelukkigen die ooit een-op-een met Sondheim sprak.


Benieuwd naar het voorwerp van Koen? Bekijk het hier!
 
Aflevering 6: Natascha Molly & Roy Goldman
Tientallen studenten studeren ieder jaar af aan één van de bekende musicalopleidingen in Nederland. Hoe verloopt de studietijd op zo'n opleiding? En als je bent afgestudeerd, wat dan? Roy Goldman en Natascha Molly vertellen hier dit keer alles over. Zij kennen elkaar al van kleins af aan en zetten hun eerste stappen in het musicalwerkveld. Dat legt ze geen windeieren; zo speelde Roy Tony Manero in Saturday Night Fever in Duitsland en werd Natascha als 'ruwe diamant' finaliste in Op Zoek Naar Maria.


Benieuwd naar de foto's van Natascha en Roy? Bekijk ze hier!
 
Aflevering 5: De Theater BV
Met voorstellingen als 'Ghost Stories', 'Goodbye, Norma Jeane' en 'Een Leven Samen' veroverde de De Theater BV razendsnel een eigen plek in het Nederlandse musicallandschap. Onder de bevlogen leiding van Allard Blom en Christian Seijkens kijken zij zelfs in deze moeilijke corona-tijden vooral naar wat er wél kan!


Benieuwd naar het boek van Christian en Allard? Bekijk het hier!
Aflevering 4: Sanne den Besten
De Nederlandse Sanne den Besten maakte op West End furore met hoofdrollen in Les Miserables, Mamma Mia en The Grinning Man. Hoe is haar dat gelukt? En hoe kijkt zij terug op haar avontuur in Op Zoek Naar Maria?

Benieuwd naar de voorwerpen van Sanne? Bekijk ze hier!
 
Aflevering 3: Melise de Winter
Melise de Winter werkte zowel voor- als achter de schermen mee aan talloze grote musicals. Soms zelfs tegelijkertijd als performer én resident-director. Daarnaast werkt zij als stemactrice en kennen velen haar werk als o.a. Minnie Mouse en de schrik van alle ouders: Shin Chan. Hoe combineert zij al deze verschillende werkzaamheden?


Benieuwd naar de voorwerpen van Melise? Bekijk ze hier!
 
Aflevering 2: Stanley Burleson en Marcel Visscher
Doorbreken in het musicalvak is al ontzettend lastig, maar het jaren volhouden is een heel ander verhaal. Hoe gaan Stanley Burleson en Marcel Visscher hier mee om? Wat houdt het leuk? Hoe dagen zij zichzelf uit? 


Benieuwd naar de voorwerpen van Stanley en Marcel? Bekijk ze hier!
 
Aflevering 1: Jochem Smit
In deze aflevering: Jochem Smit. Nu de theaters gesloten zijn, maakte deze Musical Award-winnaar voor aanstormend talent een hele bijzondere keuze: aan het werk op de intensive care in het ziekenhuis.

Benieuwd naar de foto van Jochem? Bekijk de foto hier!
 

Grabbelton en nieuwe gasten

Heb jij een vraag voor in de grabbelton of een suggestie voor een nieuwe gast in de podcast? Dien deze dan in via het onderstaande formulier.
 
Klik hier om je vraag in te sturen!