Op Zoek Naar Evita-winnares Brigitte Heitzer geeft workshops

Na twee succesvolle workshops van Cindy Bell is musicalactrice Brigitte Heitzer de volgende docent die intensieve workshops aanbiedt. Op donderdagavond 9 oktober zal Brigitte in Den Haag twee workshops liedinterpretatie geven.

Ten gunste van talentontwikkeling organiseert Musical 2.0 in samenwerking met betrokkenen uit het vak een reeks aan workshops en masterclasses. Deze zijn bedoeld om jong talent de kans te bieden om les te krijgen van een professional in de vorm van een onvergetelijke workshop.
 
Brigitte Heitzer
Brigitte is vooral bekend van haar (hoofd)rollen in producties als Beauty and the Beast, Tarzan, Evita, All Shook up/Love me tender, Miss Saigon en Vijftig Tinten de parodie. Het programma Op zoek naar Evita zorgde ervoor dat zij in 2007 de titelrol van deze musical mocht vertolken, wat haar haar eerste echte hoofdrol opleverde.
 
Liedinterpretatie
Gedurende de workshop liedinterpretatie werk je individueel met Brigitte aan een zelfgekozen nummer. De keuze van het nummer is vrij; het mag zowel Engels als Nederlands zijn en het genre maakt niet uit. Samen met de docent ga je aan de slag om te bekijken hoe je het nummer het beste kunt benaderen, waar het precies over gaat en hoe je het verhaal en de emotie het beste over kunt brengen. Dit doe je door middel van een orkestband die je van tevoren hebt opgestuurd. Het is belangrijk dat je het nummer goed uit je hoofd kent, zodat je niet van blad hoeft te lezen en het maximale uit de workshop kunt halen. Ook kan je veel leren door het kijken naar de andere deelnemers en elkaar feedback te geven. Doordat je in groepjes van maximaal acht mensen werkt, staat individuele aandacht centraal.
 
De eerste workshop vindt plaats van 18:30 uur tot 20:00 uur. De tweede workshops zal van 20:30 uur tot 22:00 uur duren. De workshops worden gegeven op een goed bereikbare plek in Den Haag (exacte locatie volgt) en bedragen beiden €35,-.