musical

Column Dennis Piek: Groen, groener, groenst

Datum:

Op 1 april deed Albert Verlinde Entertainment ons bijna geloven dat Amsterdam groen zou kleuren vanwege de komst van Shrek de musical. Onder meer de Amsterdamse Wallen zouden eenmalig omgedoopt worden tot Green Light District. Ziet u ze al staan? Het moet toch een heel onsmakelijk gezicht worden. Iets forsere prostituees zullen er spontaan uitzien als Oger’s, wachtend op hun eigen Shrek met zijn op springen staande Donkey.

Column Dennis Piek: Groen, groener, groenst

Maar musicalland kleurt groen. De groene heks Elphaba is geland in Scheveningen en Shrek klautert zich via het Amsterdamse bos naar het RAI theater. Het rode bosje haar van Annie valt in het niet bij al het groene geweld om haar heen. Maar ja, rood is ook zó 2004.

Tegenwoordig gaan we allemaal groen! We zijn zuinig, ecologisch ingesteld en vooral ontzettend milieubewust. We rijden in brandstofzuinige auto’s, scheiden netjes ons afval en doen het liefst onze behoefte in een groen Dixi-toilet. Er zijn zelfs groendaken, daken van huizen beplant met gras. Hetgeen redelijk doet denken aan de gemiddelde onopvallende oorlogsbunker. Precies zoals Shrek het allemaal gewild zou hebben.

Maar onze Shrek woont niet in een met gras beplante oorlogsbunker. Onze Shrek is een in Zwolle geboren charmeur. Nooit verliefd geworden op Prinses Fiona, maar sinds kort verloofd met Mary Poppins; Noortje Herlaar.

Maar hoe groen is William Spaaij zelf eigenlijk?
 
Geschreven door: Dennis Piek | Musical.nl
 
 
Wilt u reageren op de column? Stuur dan uw reactie naar redactie@musical.nl
Lees voor met webReader
Deel:Lees eerst de recensies op Musical.nl of wat de bezoeker er van vindt voordat u zelf een Nederlandse musical bezoekt! Lees eerst de recensies en alles over jouw favoriete musical voordat je één van de Nederlandse musicals bezoekt!