musical

Sprookjesboom: een gi-ga-gantisch avontuur (Musical)


Sprookjesboom de Musical is vanaf 19 september 2012 terug in het Efteling Theater met een tweede deel van de populaire kindervoorstelling. Na een succesvolle eerste reeks musicalvoorstellingen gevolgd door een tournee door het land, presenteert Efteling Theaterproducties nu een compleet nieuw verhaal. In ‘Sprookjesboom de Musical: een gi-ga-gantisch avontuur’ beleven de bekende Sprookjesbosbewoners een nieuw avontuur.

Speeldatum van wo 19.09.2012 t/m zo 12.01.2014
Première De Efteling, zo 30.09.2012


6.4

Waardering bezoekers 6.4 / 10


Deel:

Sprookjesboom: een gi-ga-gantisch avontuur Actueel


Tournee Sprookjesboom de Musical feestelijk van start

Zaterdagmiddag 12 oktober verzamelden bezoekers, genodigden en pers zich in Theater de Leest in Waalwijk voor een extra feestelijke voorstelling van 'Sprookjesboom de Musical': een gi-ga-gantisch...


Sprookjesboom de Musical beleeft première in de Efteling

Tiende musical van de Efteling in tienjarig theater Vanmiddag vond in het bijzijn van verklede kinderen, genodigden en pers in het Efteling Theater de première plaats van...

Foto's Sprookjesboom: een gi-ga-gantisch avontuur

VideoMeer informatie over Sprookjesboom: een gi-ga-gantisch avontuur, Musical

Het verhaal
Als Roodkapje tegen Klein Duimpje zegt: “Je bent ook veel en veel te klein!” is voor hem de maat vol! Hij wil niet langer zo klein zijn! Maar hoe wordt iemand groot? Heks maakt sluw gebruik van de wens van deze kleine jongen. Ze tovert hem, natuurlijk in haar eigen voordeel, groot. Klein Duimpje komt er samen met iedereen in het Sprookjesbos achter wat het is om groot te zijn. Maar is groter zijn eigenlijk wel beter?
 
Creatief team
Script: Efteling
Regie: Hetty Feteris
Muzikale leiding en arrangementen: René Merkelbach
Lichtontwerp: Wim Dresens
Technische coördinatie: Jeroen Frijters
Producenten: Olaf Vugts en Fons Jurgens (Efteling Theaterproducties)
 
Cast
Klein Duimpje: Steven Roox
Wolf en Draak: Thijs van Empel
Langnek, Ko, Ezel, Fakir: Darren van der Lek
Heks en Roodkapje: Janneke Iking
Assepoester en Geitje Benjamin: Amy Galatá
 
Feiten en cijfers
• ‘Sprookjesboom de Musical: een gi-ga-gantisch avontuur’ is de tiende musical die te zien in het Efteling Theater. Tijdens de première op 30 september wordt het tienjarig bestaan van het Efteling Theater gevierd.
 
• Nieuw geschreven verhaal, nieuwe muziek. Eerste kindervoorstelling in 2010 en 2011 succesvol:
   - Nominatie ANWB Publieksprijs voor Beste Kinder- en Familiemusical 2010 (John Kraaijkamp Musial Award Gala).
   - Twee keer in Efteling Theater (zomer 2010 en voorjaar 2011) gestaan en vervolgens op tournee langs ruim 40 theaters in Nederland en België.
 
• Tweede productie van Efteling Theaterproducties zonder co-producent. Volledig eigen productie.
 
• Bijzondere vorm van theater: in Sprookjesboom de Musical laten acteurs door middel van poppen het verhaal tot leven komen. De acteurs vormen samen met hun pop het personage.
 
• Musical gebaseerd op het merk Sprookjesboom. Sprookjesboom is het bekende Efteling-merk gebaseerd op de gelijknamige televisieserie en film waarin de bekendste hoofdrolspelers uit wereldberoemde sprookjes een grappig, gek of spannend avontuur beleven. Hun verhaal begint en eindigt bij de grote sprekende Sprookjesboom, welke sinds 2010 ook een plaats heeft gekregen in het Sprookjesbos van het Efteling Park. De serie bestaat uit aansprekende en herkenbare beelden, die neigen naar de realiteit. In elk verhaal zit humor en een subtiele boodschap verwerkt. De primaire doelgroep is 3 t/m 8 jarigen, maar de humor spreekt ook de (meekijkende) ouders aan.
 
 
Sprookjesboom: een gi-ga-gantisch avontuur Facebook twitter youtube

Sprookjesboom: een gi-ga-gantisch avontuur
Bekijk de speellijst of reserveer de toegangskaarten


Lees eerst de recensies en alles over jouw favoriete musical voordat je één van de Nederlandse musicals bezoekt!