musical

Ghost (Musical)


De musical Ghost van Joop van den Ende Theaterproducties is volgend theaterseizoen te zien in Nederland. Ghost ging in 2011 in première in Londen en is een voorbeeld van een ultieme eigentijdse musical met pop en rock muziek. Ghost combineert drama, humor en romantiek op de grens van leven, dood en liefde.
 
Het revolutionaire decor met ‘state of the art’ video-, LED en projectietechnieken worden gecombineerd met verbluffende special effects en illusies, ontworpen door illusionist Paul Kieve. De musical is gebaseerd op de romantische film met Patrick Swayze en Demi Moore in de hoofdrol die in 1990 is uitgebracht.

Première UITGESTELD, --


Deel:

Ghost Actueel


Joop van den Ende wijzigt programmering

Naar aanleiding van de aanhoudende crisis in theaterland heeft Joop van den Ende Theaterproducties besloten de programmering voor komend seizoen volledig om te gooien. Dit heeft grote gevolgen...


Ton Sieben en Celinde Schoenmaker hoofdrollen in Ghost

Ton Sieben en Celinde Schoenmaker zullen volgend theaterseizoen de hoofdrollen van Sam en Molly gaan vertolken in Ghost. Deze baanbrekende musical is vanaf 28 augustus exclusief te zien in het...

Foto's Ghost

VideoMeer informatie over Ghost, Musical

Ghost gaat over de kracht van de liefde.Tijdens een wandeling worden Sam en Molly overvallen waarbij Sam vermoord wordt. Maar hij blijft tussen hemel en aarde zweven omdat hij niet in staat is om Molly los te laten en haar wil redden als hij ontdekt dat ze in gevaar is door toedoen van Sam’s beste vriend Carl. Met behulp van het excentrieke medium Oda Mae (in de film gespeeld door Whoopi Goldberg, die een Oscar won voor haar vertolking in de film) praat Sam met Molly en probeert hij haar te redden uit de handen van de man die eens zijn beste vriend was. De film won ook een Academy Award voor Beste Scenario.
 
Op dit moment is Ghost in Londen te zien en vanaf dit voorjaar staat deze productie op Broadway. Het script is geschreven door Bruce Joel Rubin. Dave Stewart en Glen Ballard zijn verantwoordelijk voor de muziek en liedteksten.
Ghost Facebook twitter wiki website

Ghost


Lees eerst de recensies en alles over jouw favoriete musical voordat je één van de Nederlandse musicals bezoekt!