musical

Doornroosje (Musical)


Na vier succesvolle sprookjesmusicals tovert Van Hoorne Theaterproducties vanaf september 2012 het eeuwenoude sprookje van Doornroosje om tot een spetterende familiemusical. Maud Mulder zal in de huid kruipen van de mooie prinses die zich prikt aan een spinnenwiel om pas na 100 jaar slapen wakker gekust te worden door haar droomprins. Maud kreeg bekendheid door haar deelname aan de finale van het programma Idols en was al eerder te zien in ondermeer Roodkapje De Musical en De Gelaarsde Kat De Musical. De voorstelling is geschikt voor middelgrote en grote theaters en tourt vanaf september 2012 door Nederland en België. Na elke voorstelling is er een uitgebreide Meet & Greet met alle sprookjesfiguren uit de voorstelling.
 

Speeldatum van vr 12.10.2012 t/m zo 09.06.2013


4.0

Waardering bezoekers 4.0 / 10


Deel:

Doornroosje Actueel


Van Hoorne Entertainment presenteert...

LEUSDEN - Maandag 23 april jl. presenteerde theaterproducent Van Hoorne Entertainment haar nieuwe producties voor het komend theaterseizoen. Ondermeer Jochem van Gelder, Sita Vermeulen, Ron Link...

VideoMeer informatie over Doornroosje, Musical

Verhaal
Er waren eens, heel lang geleden, een Koning en een Koningin. Op een prachtige dag kregen zij hun eerste kindje, het was een mooi meisje met goudblonde haren en lippen zo rood als rozen, daarom noemden ze haar Doornroosje.
De Koning en de Koningin waren dolgelukkig met het prinsesje en gaven een groot feest waarvoor ze alle belangrijke mensen uit het land uitnodigden. Er kwamen graven, hertoginnen, baronnen en drie goede feeën. Maar de Koning was de twee machtige tovenaars uit het land vergeten uit te nodigen. De dag van het feest brak aan en iedereen was opgetogen over het mooie prinsesje. Zij kreeg mooie cadeaus, gouden speelgoed, fijn satijnen kleertjes en de feeën gaven een goede wens. Maar plots vloog de grote kasteelpoort open en daar stonden twee boze tovenaars. Ze waren woedend dat ze niet waren uitgenodigd voor het feest en spraken een vloek uit over het prinsesje. Vóór haar 21ste verjaardag zou ze zich prikken aan een spinnenwiel en sterven. Maar gelukkig was er nog één fee die nog geen wens had gedaan. Zij wenste dat, als Doornroosje zich zou prikken aan het spinnenwiel, ze niet zou sterven, maar in slaap zou vallen tot ze werd wakker gekust door de man die echt van haar zou houden.
De jaren gingen voorbij en Doornroosje groeide op tot een prachtige prinses. Op de dag van haar 21ste verjaardag liep Doornroosje door het kasteel. Opeens ontdekte ze een deurtje dat ze nog nooit had gezien, ze deed het open en daar stond een prachtig spinnenwiel. Het meisje ging zitten achter het spinnenwiel, maar bij het aanraken van de spoel prikte ze haar vinger en viel opslag in slaap.
Niet alleen de prinses, maar het hele land viel in een diepe slaap. De bakker, de tuinman, de poortwachter en zelfs de koning en koningin vielen terplekke in slaap…
Zou de vloek ooit nog verbroken worden, of zou Doornroosje voor de rest van haar leven blijven slapen?
 
Doornroosje Facebook twitter youtube wiki

Doornroosje Reviews

udo klompenhouwer
12 mei 2013
rating 2.0 / 10
Leuk voor de kids

Een leuke voorstelling voor de kids. Goed in het gehoor liggende liedjes en overwegend leuk geacteerd. Prima vermaak!

Lees meer
Doornroosje


Lees eerst de recensies en alles over jouw favoriete musical voordat je één van de Nederlandse musicals bezoekt!