musical

Musical reviews!

Lees eerst de reviews van de bezoekers voordat u zelf een Nederlandse musical bezoekt!
 
Schrijf zelf ook één of meerdere reviews of  geef een sterrenwaardering!
 
 
Gezien op 27. mrt. 2014 - Oude Luxor theater te ROTTERDAM
Geplaatst op 29. mrt. 2014

rating 3.0 / 10

Geen gemakkelijke musical
Op 27 maart 2014 in het Oude Luxor theater deze musical gezien.
Prachtige rol van Paul Groot als "Happy Singel" en verteller.
Leuke woordspelingen, goed gezongen.
Mooi jong koppel gespeeld/gezongen door Brigitte Heitzer en Matthias Quadekker.
Ouder koppel gespeeld/gezongen door Esther Maas en Porgy Franssen, deze laatste was niet altijd goed te verstaan slikte de woorden in.
De songsteksten waren mooi, muziek was mooi, verhaal wat mager.
Het decor was eigenlijk geen decor, een gedekte tafel met vijf verschillende gekleurde stoelen. Het orkest zat op de achtergrond op het toneel.
Licht was goed. Geluid ook het was allemaal goed verstaanbaar.
Ik heb genoten.
Deel:

Gezien op 16. mrt. 2014 - Breda
Geplaatst op 20. mrt. 2014

rating 4.0 / 10

Matig uitgewerkt verhaal, maar schitterende muziek
Voorafgaand aan de musical gaf vertaler Jan Rot persoonlijk een inleiding, waarin hij veel vertelde over zijn aandeel in deze musical. Dit was erg informatief en zou wat mij betreft vaker mogen worden aangeboden bij musicals.

Het optreden zelf:
Het verhaal van de twee geliefden bied genoeg ruimte om uit te werken tot een groots drama. Maar dramatisch wordt het eigenlijk nooit. Zeker; het einde is enigszins droevig, maar is zo beperkt uitgewerkt dat het me nagenoeg niet weet te raken (even als in de film en het boek).

De acteurs weten echter wel alles uit het verhaal en de liedjes te halen wat er in zit, waarmee ze het verhaal goed compenseren. En daar de nummers zeker sterk in elkaar zitten (Ik heb een zwak voor violen en cello's), wordt het geheel uiteindelijk een mooi product.

"Nieuwkomer" Celinde zingt op zeer hoog niveau en weet ook met haar spel het personage van Jenny precies neer te zetten zoals het ongetwijfeld bedoeld is. (Persoonlijk vindt ik Jenny vooral irritant, maar dat is een smaak kwestie.)
En ook de rest van de cast is (zoals bij velen van hen gebruikelijk) overtuigend.

Tenslotte nog complimenten voor de prima decors, waarmee de diverse locaties duidelijk werden aangegeven. Het enige nadeel was, dat de stellages de achtergrond beelden van bijvoorbeeld New York dusdanig blokeerden, dat de foto's net zo goed niet vertoond konden worden (in iedergeval als je inhet midden op de tweede rij zat). De stellages werden echter handig omgetoverd tot bibliotheek, landhuis of flat. Prima bedacht en goed uitgevoerd.
Deel:

Gezien op 12. mrt. 2014 - Oude Luxor theater in ROTTERDAM
Geplaatst op 16. mrt. 2014

rating 3.0 / 10

Leuke voorstelling
Op 12 maart 2014 in het Oude Luxor theater te ROTTERDAM deze voorstelling gezien.
Goed gespeeld door maar drie acteurs, namelijk John Vooijs, Renee van Wegberg en Sander van Voorst tot Voorst en een band van vier personen die ook af en toe meespeelden als acteur. John Vooijs heeft prachtig gespeeld en gezongen.
Heel mooi eenvoudig decor, een klok met piano toetsen in elkaar verwerkt.
Leuke technische oplossingen, een auto was samen naast elkaar zitten op een verhoging van het decor met een barkruk als stuur.
Geluid was goed, iedereen was goed verstaanbaar. Licht was prima.
Verhaal was goed, maar net als Rent soms een beetje moeilijk te volgen.
Ik heb genoten van een goede voorstelling, die me blij heeft gemaakt, ik heb een fijne avond gehad.
Deel:

Gezien op 24. jan. 2014 - Theater aan de Schie te SCHIEDAM
Geplaatst op 16. mrt. 2014

rating 2.0 / 10

Jammer, ik had er meer van verwacht
Op 24 januari 2014 naar deze voorstelling in Theater aan de Schie geweest. Ik verwachte er heel veel van, Suzan Seegers al meerdere malen in geweldige rollen gezien. Deze musical ook gezien in 1995 met Vera Mann in deze rol.
Het viel nu een beetje tegen.
De tektsen waren soms erg grof, het spel was te grof, soms was er wel humor en een enkele keer was het grappig, maar voor mijn gevoel te weinig.
Er werd weinig in gezongen, Mus zong af en toe een stukje en er was een groot blok na de pauze van haar. Dit blok was prachtig zongen door Suzan Seegers, de rest heeft eigenlijk niet gezongen. Het decor kwam knullig over als men van links van buiten naar binnen moest (om de decor-zijkant heen draaien). Het was een erg donker decor.
Het licht was niet altijd even goed. Het geluid was wel goed.
Ellen Pieters en Han Oldigs vond ik te grof, te ongeloof waardig.
Laus Steenbeeke en Michael de Vried gewoon en Wivineke van Groningen was een grappig en goed gespeelde rol van buurvrouw/vriendin van de familie.
Ik had er meer van verwacht, misschien ben ik een beetje verwend geraakt.
Deel:

Gezien op 7. mrt. 2014 - Beatrix Theater
Geplaatst op 8. mrt. 2014

rating 3.5 / 10

Leuke avond gehad
'Jersey Boys' is een leuke show, toch is de eerste akte is niet zeer overtuigend. De show komt wat traag op gang. In de tweede akte word de voorstelling leuker en komt er ook meer verhaal in.
Toch zeker een erg leuke avond gehad bij de 'Jersey Boys' met leuke jaren 60 muziek! De stemmen van de acteurs zijn erg goed. De show duurt 2 uur en 40 minuten.
Deel:

Gezien op 27. feb. 2014 - Doetinchem
Geplaatst op 6. mrt. 2014

rating 2.5 / 10

Wim
Ik had redelijk hoge verwachtingen van deze musical. Tony Neef is geen onbekende voor mij, heb al redelijk veel van hetgeen hij gedaan heeft gezien.
Over Wim Sonneveld wist ik niet zoveel, het was voor mijn tijd, maar 'Het dorp' kent natuurlijk iedereen, zo ook ik.
Desondanks had ik wel zoveel interesse om deze musical te gaan zien.

De musical laat in passende vorm facetten uit het leven van Wim Sonneveld zien. Handig was hierbij dat ik van te voren me enigszins had ingelezen in het toch wat mysterieuze leven van Wim Sonneveld.
Ik denk dat Tony er redelijk goed in is geslaagd deze rol te vertolken. Soms vond ik hem wat overdreven in het karakteristieke wat Wim Sonneveld over zich blijkt te hebben.
De musical vertelt in passende vorm, dmv. liedjes het verhaal over Sonneveld. Dus als kijker zit je niet constant naar een optreden van Sonneveld te kijken, maar ziet men hem b.v. repeteren met collega's.
Decor was simpel maar doeltreffend.
Mariska van Kolck houdt haar status als rasartiest en ook de overige castleden hebben het treffend gedaan. Geen hoogstaande zang overigens.
Het slotnummer (natuurlijk was dit 'Het dorp') klonk wat anders dan het origineel, qua arrangement, wat ik jammer vond.
Al met al had ik een mooie avond, maar de musical heeft toch niet helemaal mijn verwachtingen waar gemaakt.
Deel:

Gezien op 21. jun. 2007 - Oude LUxor Theater
Geplaatst op 9. feb. 2014

rating 4.5 / 10

Top voorstelling
Op 23 juni 2007 in het Oude Luxor Theater deze voorstelling gezien.
Zoals altijd als Simone Kleinsma mee speelt is het genieten geblazen.
Zij speelt de rol van Judy Garland, die aan een come-back werkt, prachtig gezongen songs. Paul de Leeuw, speelt de rol van pianist Anthony en Kees Boot speelt de rol van nieuwste verloofde.
Geluid is niet altijd top in dit oude theater. Licht was eenvoudig. Simpel decor.

Ik heb genoten van deze voorstelling.
Deel:

Gezien op 28. mrt. 2004 - Theater aan de Schie
Geplaatst op 9. feb. 2014

rating 4.0 / 10

Tien jaar eerder gezien
Op 28 maart 2004 in Theater aan de Schie deze musical gezien.
Mooi decor, mooie kostuums, goed spel, een goed verzorgde voorstelling.
De rollen werden gespeeld door Frans Schaven, Linda Nimwegen, Roberto de Groot, Jimmy Hutchinson, Nicky Maurix, Rogier Komproe, Marjolein Teepen, Remco Verijken, Marit Slinger en Nico Weggemans.
Na afloop zijn er altijd een aantal spelers waarmee je een gesprekje kan voeren of op de foto gaan, iedereen is altijd heel toegankelijk.

Wij hebben een CD met handtekening gekregen van Roberto de Groot als speciaal kado voor een achttien jarige.
Deel:

Gezien op 1. feb. 2014 - Amsterdam
Geplaatst op 2. feb. 2014

rating 2.5 / 10

Franks geen André
'Hij gelooft in mij' stond al geruime tijd op mijn 'nog gaan zien' lijstje.
Niet omdat ik fan ben van Hazes, puur omdat het verhaal achter deze man (en vrouw..) me boeit en hetgeen ik op tv en internet zag sprak me wel aan.

Onlangs was het dan zover. Last minute een goedkoop ticket op de kop kunnen tikken, dus mocht 't toch nog tegenvallen, verzacht dat mijn pijn in de portemonnee;).
Volgens de speellijst zou Martijn Fischer vanavond spelen en Chantal er niet zijn. Helaas was ook Martijn er niet en dat is in een musical als deze toch al wel een minpuntje...
Zijn 'vervanger' zal zichzelf dubbel zo hard moeten bewijzen... Niet dat dit altijd eerlijk is, maar een groot deel van het publiek zal toch in 1e instantie wat teleurgesteld zijn.
Ik niet zozeer, want vandaag speelde Frank Lammers. Een groot acteur, dus dat zit wel goed, zo dacht ik..
Helaas heeft hij het (voor mij althans) niet kunnen waarmaken. In een rol als die van Hazes zal het niet meevallen dit 'goed' te vertolken. Iedereen kende Hazes en heeft er een idee én mening over. Het was voor mij écht Frank Lammers die daar stond, geen enkele keer had ik het idee naar André Hazes te kijken.
Daar komt nog bij dat hij niet erg goed zingt, wat ook niet altijd hoeft, ZELFS niet in een musical, maar wel wanneer het een musical over een ZANGER betreft.
Eén van de weinige overeenkomsten die ik heb gevonden tussen Frank en André is dat ze beiden een behoorlijke buik hebben.
Door wie Rachel werd gespeeld weet ik niet.. Volgens mij was het niet Elise Schaap.
Ze deed het naar behoren, maar voor mij ook niet meer dan dat.
Peter Blok en Doris Baaten als ouders van Rachel is een goede vondst! Zij hebben hun sporen al ruimschoots verdiend al kende ik Peter Blok nog niet in het type rol dat hij nu speelde.
Heb ik dan geen mooie avond gehad?... Jawel! Voor dit bedrag én mooie plek hoor je mij niet klagen, maar dat had ik wél gedaan als ik er het dubbele voor had betaald.
Een enkele keer werd ik meegezogen in het verhaal, wanneer je de live opnames hoorde vanuit de Arena.. Eigenlijk had ik de gehele avond meegezogen willen worden in het verhaal, maar dat is helaas niet gelukt..

Deel:

Gezien op 17. jan. 2014 - Theater de Stoep in SPIJKENISSE
Geplaatst op 20. jan. 2014

rating 5.0 / 10

Top voorstelling, kippenvel
Op vrijdag 17 janauri 2014 in theater de Stoep in SPIJKENISSE deze voorstelling gezien.
Wat een top-voorstelling, kippenvel gewoon.
William Spaaij briljant als Boudewijn, Marjolein Teepen top-rol als Mieke, Frans van Deursen geweldig in deze rol als vader van Boudewijn. Margreet Boersbroek prima gespeeld.
Prachtig decor met allemaal vlinders geen vrolijke fladerende, maar natuur-getrouwe afbeeldingen. Kleding niet spectaculair, maar zoals het hoort bij dit verhaal.
Prima geluid en licht, goed verstaanbaar, ook al ging de volume knop van William en Marjolein soms open. Mooi songs die blijven hangen, band/muziek was goed.
Mooi gespeeld verhaal. Ik heb genoten, mijn mede-bezoekster had wat moeite met het verhaal en had soms enige uitleg nodig (zij had het boek niet gelezen en de film niet gezien). En deze theater vorm, met aan het begin het einde van het verhaal, was haar onbekend. Na afloop was alles duidelijk en vond ze het, net als ik, een prachtige voorstelling.
De zaal was maar half gevuld, jammer, deze voorstelling verdiend meer publiek.
Deel:

Gezien op 21. dec. 2013 - Tilburg
Geplaatst op 30. dec. 2013

rating 5.0 / 10

Absolute must see!
Wat een indrukwekkende musical.
Tenminste zover je het een musical kan noemen, misschien ook muziektheater.
Ben erg gaan houden van deze stijl van theater.
Het verhaal en de acteerprestaties zijn van zo'n hoge kwaliteit wat weer een stap vooruit is in de nieuw gemaakte Nederlandse producties.
Soldaat van Oranje heeft dit ingezet, Ramses vond ik ook al van zo'n ongekende hoogte en nu de kleine blonde dood.
Ik heb gelachen en ook gehuild maar omdat het zo mooi was en het me zo ontzettend raakte.
Ik was even bang dat ik naar een heel zwaar stuk ging maar alles behalve dat.Geroerd met een glimlach liep ik de zaal uit.
William Spaaij vond ik al fantastisch in Ramses maar wat hij hier laat zien, ongekend.
Frans van Deursen zag ik ook nog nooit zo mooi spelen.
Prachtige muziek, prachtig decor en een topcast. Absoluut the must see dit seizoen!!!
Deel:

Gezien op 28. dec. 2013 - Nieuwe Luxor theater te ROTTERDAM
Geplaatst op 29. dec. 2013

rating 2.5 / 10

Niet wat ik ervan had verwacht
Op 28 december 2013 in Nieuwe Luxor te ROTTERDAM deze voorstelling gezien.
Overgrote deel onverstaanbaar door veel te harde muziek, pas als de band wat zachter speelde was de tekst verstaanbaar, ik vind dit regelmatig een groot probleem bij grote musicals.
De acteurs moeten gewoon schreeuwen om zich verstaanbaar te maken, wat de zuiverheid niet ten goede komt.
Het verhaal is zwak, ik voelde me niet erbij betrokken, het voelde onnatuurlijk, gemaakt, niet spontaan. De dans was goed, kostuums waren mooi.
Licht was goed, maar geluid zoals eerder gezegd onvovoldoende, veel te hard. Decor was ook goed, de oppervakte werd helemaal gebruikt.
Anouk Maas, Jim Bakkum, Carry Tefsen, Jantien Euwe, Rubien Florens Vyent, Joey Schalker, Gery Mendes, Simon Zwiers, Frederique Sluyterman van Loo en Merel Schaftenaar (understudy) waren de acteurs.
Ik had er meer van verwacht dan dat er nu te zien was, ik ben beter gewend van Albert verlinde entertainment.
Deel:

Gezien op 27. feb. 2013 - Theater aan de Schie te SCHIEDAM
Geplaatst op 29. dec. 2013

rating 5.0 / 10

Aaibare top voorstelling
Op 27 februari 2013 in het Theater aan de Schie te SCHIEDAM deze geweldige top-voorstelling gezien. Een voorstelling met poppen(honden) en spelers verkleed als beesten. Een voorstelling voor groot en klein gespeeld door het RO-theater.
Een terechte winnaar van de musical-award voor beste kleine musical.
Grappig verhaal, een soort parodie op het verhaal van de West-Side story, vol humor voor jong en oud, maar met een happy end.
Geweldig tussendoor het optreden van de vlooien, Arjan Ederveen, Alex Klaasen en Gijs Naber een verwijzing naar het vlooien-circus van het Coktail trio.
De spelers, Gijs Naber, Martin Snip, Johannes Bellinkx, Lukas Smolders, Sinan Eroglu, Arjan Ederveen, Sylvia Poorta, Tarikh Jansen, LAlex Klaasen, Elise Schaap, Stacyian Jackson, Hannah van Lunteren, verschillende in dubbel-rollen met en zonder honde-pop.
Prachtig decor, goed licht en geluid. Prachtige kostuums. Gewelige poppen.
Jammer dat het niet meer gespeeld wordt, misschien komt er een herhaling van, want iedere musical-fan zou het moeten zien.
Deel:

Gezien op 22. nov. 2013 - AFAS Circustheater te SCHEVENINGEN
Geplaatst op 20. dec. 2013

rating 4.5 / 10

Doldwaze voorstelling van swingende nonnen
OP 22 november 2013 samen met mijn schoonzus naar deze musical in het AFAS Circustheater in SCHEVENINGEN geweest.
Prachtig decor als altijd, goed licht. Geweldige kostuums.
Maar niet voor de eerste keer aan het begin van de voorstelling, was het geluid waardeloos, er was niets van te verstaan, later ging het beter.
Geweldig gespeeld door Carola Dijkhuizen en Simone Kleinsma, als Deloris van Cartier en Moeder Overste, maar vooral zuster Maria Lazarus, deze avond gespeeld door Marloes van de Heuvel kon ons zeer bekoren. En natuurlijk was er Esmee van Kmapen als zuster Maria Patricia, die heeft de lach aan haar kont hangen. Degelijke rollen waren er van Stanley Burleson als Curtis en Paul Donkers als Monseigneur O'Hara.
We hebben veel gelachen, er zit veel humor in de voorstelling.
Een aanrader voor iedereen, al kost het wel erg veel geld en zal het in deze tijd niet voor iedereen betaalbaar zijn.
Deel:

Gezien op 26. nov. 2013 - Oude Luxor theater te ROTTERDAM
Geplaatst op 20. dec. 2013

rating 4.0 / 10

Mooie voorstelling van twee top-vrouwen
Op 26 november 2013 in het Oude Luxor theater naar deze voorstelling geweest.
Het was een uitgestelde voorstelling (eerder was Jelka van Houten ziek).
Deze voorstelling had op deze door-de-weekse dag meer publiek verdiend, dan dat er nu was, jammer want het is de moeite waard om deze musical te zien.
Simpel functioneel decor, geluid en licht goed. iedereen was goed verstaanbaar.
Leuk om Jelka van Houten als Garland te zien "in het hoofd" van een afkikkende Minnelli, gespeeld door Janke Dekker. Prachtige dialogen, heel veel tekst.
Tussendoor mooi gezongen hits van beide dames. Grappig om Theo Nijland, alle mannen in het leven van de beide dames te zien spelen, goed gedaan.
Deel:


Wil je ook een review plaatsen?
Meld je dan nu aan en schrijf een review van jou favoriete musical.Lees eerst de recensies en alles over jouw favoriete musical voordat je één van de Nederlandse musicals bezoekt!